Omgeving

Wat is er te doen/zien in de omgeving?

1

Brignoles

De hoofdstad van de 'Centre-Var', met een zeer authentiek karakter, ten bewijze de vele pleinen, torens en oude deuren. Het centrum - niet ver van het 'oude' Brignoles, heeft een leuke commerciele zone, waarin vooral de zaterdagochtend markt een echte trekpleister is. Je kan in de buurt eveneens terecht voor Karting en Golf.
2

Cannes

Bekend om zijn filmfestival in mei, is dit het hele jaar door de ster van de Franse Rivieira. 150 jaar geleden niet meer dan een vissersdorp, is Cannes nu wereldberoemd om zijn haven (met vissersbootjes zij aan zij met de meest luxueuze yachten) en 'La Croisette', de 'promenade' die 3km lang de ronding van de baai volgt.
3

Monaco

Ongetwijfeld één van de meest glamoureuze plaatsen ter wereld. Bezoek zeker het paleis, met het wisselen van de wacht (om 11:55u precies), De kathedraal, Het oceanografisch museum, de parchtige tuin en, indien de financien het toelaten, één of meerdere casino's...
4

Saint-Maximin

Saint-Maximin is gelegen aan de voet van het Massief van La Sainte Baume, in het dal van een opgedroogd meer. De stad is gekend voor zijn kunst en historiek, vooral in het oude stadsdeel en de middeleeuwse Joodse wijk. Ook de enorme basiliek en de wekelijkse markt is beslist een bezoek waard.
5

Barjols

Barjols is vooral gekend als stad van het water, niet moeilijk als je weet dat het wordt doorkruist door 4 rivieren, en maar liefst 28 fonteinen telt...
6

Le Castellet

Dit pittoreske, versterkte middeleeuwse stadje is vooral bekend vanwege zijn schitterende ligging en gezellige straatjes, volgepakt met winkeltjes en restaurants.
7

Gorges du Verdon

Deze prachtige canyon werd gevormd door de erosie van de rivier de Verdon in de kalkrijke rotsen, en bevindt zich temidden van een natuurreservaat.
8

Lac de Sainte-croix

Dit is het grootste meer van de Verdon. Het is ongeveer 10km lang en 3km breed, met een totaal oppervlakte van 2200 ha. De watersporters kunnen hier hun hart ophalen met windsurfen, zeilen, vissen, kayakken enzovoort.
9

Saint-Tropez

St. Tropez is in een 50-tal jaar veranderd van een kleine vissershaven naar één van de hipste plaatsen aan de Côte d'Azur. In de zomer de speeltuin van de Jet-Set en mensen die willen zien of gezien worden, maar ook -en vooral- buiten het toeristische seizoen een bezoek waard.
10

Cassis

Rustiger dan de gekende plaatsen aan de Côte d'Azur, is Cassis toch beslist de moeite waard voor wie een mooie kustplaats wil bezoeken met een pittoreske haven, gezellige cafe's en een mooi oud stadsgedeelte. Prachtig is de 'Route des Crêtes' die loopt van Cassis to La Ciotat, hoog boven de zee een garantie voor spectaculaire uitzichten.
11

Aix en Provence

Het is een prachtige stad die erg bekend is en er zijn veel winkels om een dagje te gaan winkelen.